Hasta Yatakları Özellikleri

Hasta Karyolası Artıları

Her karyola modelinin ayrı ayrı özellikleri bulunmaktadır. Bütün artıları ise hasta kişiyi rahat ettirmek olan hasta yatağı modelleri özel olarak üretildiği taktir de daha verimli olmaktadır. Özel bir yatak ile hasta kişinin hem güvenliği olsun hem de konforu olsun daha faydalı olabilir. Hasta kişilerin kullanacağı karyolalar ;

  • Full ortopedik ve hareket etme özelliği olabilmelidir.
  • Güvenlik olarak mutlaka yan korkulukları bulunmalıdır.
  • Yan korkulukları hareket etme özelliğine sahip olamalıdır.
  • Kullanacağınız ortama göre anti bakteriyel plastik model seçmelisiniz.
  • Ev ortamları için ev tipi ürünleri daha avantajlı olacaktır.
  • Tekerlek seçimi hastanın kilosuna ve zemin seçenekleri ile değişkenlik gösterebilir.
  • Üst yatak seçimi ise tamamen ortopedik ürünler ile olmalıdır.
  • Üretici firmalar tercih edilmelidir.

Bir çok kişi bu detayları göz ardı etmektedir. Fakat bu ince detaylar hasta kişinin ve bakıcı kişinin artısı olacaktır. Hasta kişilerin tedavileri ağır olmaktadır. Özellik ile halk arasın da yatalak diye tabir edilen ve hayatlarının geri kalanını yatak üzerin de geçirecek olan kişiler daha zor bakımları vardır. Yatalak kişiler de normal insanlar gibi ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu ihtiyaçları yatakların dan kalkamadıkları için daha zor olmaktadır. Mutlaka bir kişinin yardımına muhtaç duyarlar.

O bakacak olan kişi ve hasta kişi rahat etsin diye özel bir hasta yatağı kullanması gerekmektedir. Yatalak hastalar için özel yataklar da mevcuttur. Bu kişilerin özellik ile tuvalet ihtiyaçları için yatakların dan kalkmadan rahatça yapabilmeleri için lazımlıklı hasta yatağı modelleri bulunmaktadır.

Lazımlıklı Hasta Yatağı

Yatalak hasta kişiler için yatakların da rahatça tuvaletlerini gidermeleri için üretilmiştir. Özel olarak dizayn edilen lazımlıklı hasta yatağı modellerinin alt kısımların da özel düzenek ile bu ihtiyaçları kolayca karşılanmaktadır. Bu sayede hasta kişi yatağın dan kaldırılmadan rahat bir şekil de ihtiyacını görebilecektir. Hasta yatağı model seçenekleri ile eviniz de bir hasta odası oluşturabilir ve bu hasta odasın da kullancağınız modeli anti bakteriyel plastik ya da ev tipi ahşap modeller den seçebilirsiniz. Fakat bizim tavsiyemiz eviniz de kullanacak iseniz ahşap ev tipi model kullanmanızı öneririz. Sonuç ta hasta kişi ahşap modeller ile sıradan bir baza üzerin de hissi ile kendini rahat hissedebilir.

Yorum bırakın